Nejlepší vitamíny pro děti na imunitu? Zjistili jsme, které to jsou!

Podpora obranyschopnosti dětí je tématem pro většinu rodičů. V tomto článku jsme se zaměřili na nejlepší vitamíny pro děti na imunitu, ale také na jiné důležité aspekty.

Nejlepší vitamíny pro děti na imunitu? Zjistili jsme, které to jsou!

Imunita je jeden velký celek

Představit si ji můžeme jako velkou, komplikovanou skládanku. Čím víc dílků máme pohromadě, tím je obranyschopnost odolnější. Jednotlivé dílky jsou opravdu různorodé - stejně, jako možnosti podpory imunity. Je proto dobré uvědomit si, že je potřeba zaměřit se na imunitu z mnoha úhlů pohledu. Ve zkratce řečeno - nestačí doplněk stravy, ani nás nespasí otužování a dobrá fyzička též nebude zárukou, že děti nebudou nemocné.

Berte také v potaz, že ve vývoji dětí dochází k obdobím, kdy jsou přirozeně nemocné více a je to tak v pořádku. Imunita se musí učit, aby se postupně stala silnou. 

Co všechno podpoří imunitu dětí?

Je toho opravdu mnoho. Jak tedy na to? jednoduše je to celé o tom držet se zdravého životního stylu obecně. Imunitu zázračně nevylepší jednorázové kroky. Pohybujte se s dětmi denně na čerstvém vzduchu, učte je lásce k pohybu a sportu. Pečujte o jejich duševní zdraví, neboť bolístky na psychice se velice často projeví právě na obranyschopnosti. Jezte rozumně - není důvod zcela eliminovat cukr nebo mouku, jak je dnes v módě. Klíčem k úspěchu je naučit se jíst vše, ale chytře zvolit množství. Nedělní bábovka u babičky je úplně v pohodě, pokud sní dítě normální množství a dá si k ní třeba jogurt. Na co byste se měli orientovat, je dostatek čerstvé zeleniny a ovoce v jídelníčku. Právě odtud získáváme nejlepší vitamíny pro děti na imunitu.

Pamatujte na čerstvost, jelikož tepelně upravené potraviny jsou na vitamíny chudší (z výživového hlediska ale stále hodnotné!)

Které jsou nejlepší vitamíny pro děti na imunitu?

Svou roli pochopitelně hrají úplně všechny vitamíny, tedy A, B, C, D, E a K. Potřebuje je každý člověk na světě a výčet jejich účinků by byl hodně obsáhlý. My se proto zaměříme na dva vitamíny, které jsou pro imunitu přece jen o něco důležitější:

  • Vitamín C se přímo podílí na normální obranyschopnosti člověka. Je dobrý pro snížení míry únavy a vyčerpání, podílí se na vstřebávání železa a je dobrý pro podporu tvorby kolagenu. Vitamín C proto ocení i pohybový aparát. V neposlední řadě prospívá zdravým dásním a zubům. 
  • Vitamín D rovněž podporuje funkci imunitního systému a vedle toho se podílí v těle na hospodaření s vápníkem. To znamená, že díky němu máme kvalitní kostní hmotu a zuby. U dětí v období růstu je velmi prospěšný. Uvádí se, že většina lidí trpí nedostatkem vitamínu D a tak není od věci ho doplňovat pravidelně.

Stále více dětí má psychické potíže

A to má na tělesné zdraví obrovský vliv. Proč tomu tak je by bylo na dlouhé povídání. Na nás stojí zodpovědnost případné duševní problémy nepřehlédnout a včas je řešit. Souvislostí mezi psychikou a fyzickou schránkou se zabývá psychosomatika. Tak nám ukazuje, že např. deprese se projevují i sníženou obranyschopností. Na takto zakořeněné problémy žádná zázračná tabletka neexistuje. Předcházejme proto nepříjemnostem a věnujme se důsledně prevenci - drobné kroky každý den v podobě hodiny plavání nebo zdravé svačiny do školy společně udělají dětské imunitě velkou službu.

V tomto článku jsme se orientovali na děti. Nicméně zmíněná doporučení pro zdravou imunitu fungují i na dospělé. Ostatně jsme pro děti vzorem a pokud bude o svou obranyschopnost dbát každý člen rodiny, jen tak nějaká rýmička nebude mít šanci!


OmegaMarine Rybičky balení

OmegaMarine Rybičky

Omega-3 pro celou rodinu
Vyzkoušejte zdarma*

* platíte pouze poštovné a balné 49 Kč


Vaše komentáře

Vložte svůj komentář:

  • {{ myComment.createdAt }}

    {{ myComment.name }}:

    {{ myComment.text }}

  • {{ comment.createdAt }}

    {{ comment.name }}:

    {{comment.text}}

    • Zákaznická podpora:

      {{ reaction.text }}

Vložte svůj komentář:

©2024 NaturaMed Pharmaceuticals s.r.o.
Odesílá se